Nieuws

Hoe smart technologie een onderscheidend vermogen kan creëren in vastgoed

AMSTERDAM, 5 maart 2019 – Smart technologie kan het comfort, duurzaamheid en efficiëntie van vastgoed enorm verhogen. Hierdoor valt er vaak meer winst uit het goed te halen. Het kan doorslaggevend zijn voor het opvullen van panden, aangezien commerciële huurders steeds meer oog krijgen voor luxe kantoorpanden.

Gezondere werkomgeving

Het implementeren van smart technologie in onder andere kantoren kan een positieve invloed hebben op de gezondheid van gebruikers. Zo kan het CO2-gehalte of luchtvochtigheid automatisch gereguleerd worden. Daarnaast kan een pand tot wel 40% energieverbruik besparen met automatische belichting en temperatuurregeling, doordat ongebruikte kamers niet worden voorzien van onnodig licht of warmte. Hiermee werkt smart technologie mee aan de duurzaamheid van een pand, wat mooi aansluit op het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat men steeds meer eist.

Andere voordelen

Naast gezondheidsvoordelen, kan het implementeren van smart technologie ook invloed hebben op de efficiëntie, productiviteit en comfort van een pand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijhouden van bezetting om onderhoudsbeurten efficiënt in te delen, parkeergelegenheid weergeven of bezoekersstromen in kaart brengen.

Investeren om te kunnen concurreren

Als belegger ontkomt u er bijna niet meer aan om te investeren in smart technologie, omdat steeds meer panden worden geoptimaliseerd. Uiteraard hoeft niet ieder aspect van een pand ‘smart’ te zijn. Het hangt vaak sterk af van de wensen van de huurders. Ook is het implementeren van technologie vaak interessanter in grotere panden met veel bezettingscapaciteit.

Auteur:
Demi Okhuijsen
Communicatie 

 

Bron
https://vastgoedjournaal.nl/news/39553/-lsquo-het-is-van-groot-belang-je-pand-onderscheidend-te-maken-rsquo-